Ana Sayfa Vergi Vergi Mükellefi Olan Kişinin Aynı Zamanda Site Yönetiminden Aldığı Huzur Hakkı İçin...

    Vergi Mükellefi Olan Kişinin Aynı Zamanda Site Yönetiminden Aldığı Huzur Hakkı İçin G.V. Beyanı Verilecek Mi?

    Birinci ve birden sonraki işverenden alınan ücret gelirlerinin 2023 yılında toplamı 150 Bin TL'yi geçerse gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekir

    108
    0

    Şahıs vergi mükellefi olan kişi aynı zamanda site yönetiminden huzur hakkı olarak 2022 yılında 28.000 TL toplam ücret almıştır. Gelir vergisi beyanında beyan edilecek mi?

    Tek işverenden ücret /Huzur hakkı alınması halinde 2023 yılı için toplam 150.000 TL den az ise yıllık beyannameye dahil edilmez. (GVK Md.86)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Haziran Ayında Tasfiyeye Giren Bir Şirketin KDV ve Muhtasar Vergi Beyannameleri Hangi Unvanla Verilecek?
    Sonraki İçerikSermaye Ödemesi Yurt Dışından Yabancı Para Olarak Getirilebilir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz