Ana Sayfa Vergi Varlık Barışı için son gün 31 Aralık 2021

    Varlık Barışı için son gün 31 Aralık 2021

    Varlık Barışı için son gün 31 Aralık 2021

    543
    0

    7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun / bazı varlıkların ekonomiye kazandırılması / varlık barışı / Türkiye’de bulunan varlıkların bildiriminden faydalanmak istiyoruz. KLM LİMİTED ŞİRKETİ 19.04.2021 tarihinde kurulmuştur.

    Varlık barışından faydalanabilir mi? 31.12.2021 tarihine kadar vergi dairesine EK2 ile beyanda bulunduktan sonra ne kadar sürede beyan edilen tutar bankaya yatırılması lazım? 

    Konu ile ilgili Genel tebliği inceleyiniz. Koşullar ve yükümlülükler Tebliği de açıklanmıştır. 

    Resmî Gazete 8 Kasım 2020 Sayı: 31318 Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan: BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1)


    BENZER İÇERİKLER
    Varlık barışından gerçek kişiler yararlanır mı?

    Firmalar varlık barışı kapsamında yurda getirdiği bedelleri sermaye artırımında kullanabilir mi?

    Varlık Barışı için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNoterdeki satış sözleşmesinde KDV tutarı ayrıca belirtilmeli midir?
    Sonraki İçerikŞirket aktifine kayıtlı taşınmaz satışları KDV ve Kurumlar vergisinden muaf mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz