Ana Sayfa Vergi Üniversite döner sermaye saymanlığı fatura düzenleyebilir mi?

    Üniversite döner sermaye saymanlığı fatura düzenleyebilir mi?

    120
    0

    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ döner sermaye saymanlığına şirketimizden EFT yaptık. Devlet üniversitelerinin döner sermaye saymanlığının fatura kesme zorunluluğu var mı? yoksa direk gider mi göstermeliyiz?

    Üniversite saymanlıkları Fatura DÜZENLEMEZ. Yapılan ödeme ticari kazancın tespitinde gire olarak kabul ediliyor ise banka dekontu kayıtlar alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEğitim-öğretim kazançlarına ilişkin vergi istisnasından yararlanılan okul devredilirse yeni kişi istisnadan kaç yıl yararlanır?
    Sonraki İçerikMevcut çalışma izninin süresi dolmadan kaç gün önce uzatma başvurusu yapılabilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz