Ana Sayfa Duyurular Ücretsiz kolonya ve maske dağıtımına başlandı..

Ücretsiz kolonya ve maske dağıtımına başlandı..

667
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri doğrultusunda 65 ve üzeri vatandaşlara ücretsiz kolonya ve maske dağıtımına başlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan hijyen kitleri, pilot bölge olarak belirlenen İstanbul’daki 1 milyon 150 bin 65 yaş üstü vatandaşa ulaştırılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MEKTUBU
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın müşterek organizasyonu ve Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan paketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mektubu da bulunuyor.

“EVLERİNİZDE KALIN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yaş üstündeki vatandaşlara hitap ettiği mektupta, “Sizlerden ricam, bu salgın tehdidi ortadan kalkana kadar evlerinizde kalmanız, kesinlikte dışarıya çıkmamanızdır. Sizleri bu salgından koruyabilmemizin en etkili yolu budur.” ifadeleri yer alıyor.

PİLOT BÖLGE İSTANBUL
Pilot bölge olarak belirlenen İstanbul’daki 1 milyon 150 bin 65 yaş üstü vatandaşa ulaştırılacak Cumhurbaşkanlığı paketlerinin tanıtımı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla paketleme işlemlerinin yapıldığı Gebze’deki CEVA Lojistik Gebze 3 Operasyon Merkezinde gerçekleştirildi.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK
Burada konuşan Vali Yerlikaya, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank öncülüğünde, İçişleri, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıklarımız süratle organize oldu. Paketler hazırlandı. Bu paketlerde 5 maske ve kolonya bulunuyor. Dünyada maske savaşları yaşanırken, Türkiye; sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tüm dünyaya örnek oluyoruz.” dedi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU
Yerlikaya, e-devlet aracılığıyla başvuran herkese de maskelerin ücretsiz olarak ulaştırılacağını belirterek, “Bugün yaptığımız çalışmada, İstanbul pilot bölge olarak belirlendi. Dün itibarıyla İstanbul genelinde; 65 yaş üstünde olan; 1 milyon 150 bin vatandaşımıza paketlerimizi ulaştırmaya başladık.” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA RUHU
Tüm sektör temsilcilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir dayanışma ruhuyla hareket ettiğini anlatan Yerlikaya, bu sürece destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

PAKETLER 125 OKULA GETİRİLDİ
Hediye paketlerinin dağıtımı için İstanbul’da 39 ilçede 125 okul belirlendi. Hediye paketlerinin olduğu koliler bu okullara getirildi. Paketlerin dağıtımında 1.200 okul servisi görevlendirildi. Okullara getirilen koli içerisindeki paketler servislere yükleniyor, dağıtım görevlileri ile kayıtlı adreslere gidiliyor ve eve elden teslim ediliyor.

7 BİN 200 KİŞİ GÖREVLİ
Toplam 7 bin 200 kişi görev aldığı organizasyonda polis, jandarma, Milli Eğitim Bakanlığı toplum yararına çalışan personel görev yapıyor. Dağıtımı yapan görevliler, maske, eldiven ve dezenfektan kullanıyor. Görevlilerin bu ihtiyaçlarını İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YKOP) karşılıyor. Görevlilerin iaşesini ise Kızılay temin ediyor.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu 08.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir vergisi beyannamemizde kiraladığımız gayrimenkuller için ödemiş olduğumuz kredi faizlerini gider olarak kullanabilir miyiz?
Sonraki İçerikİşbaşı Eğitim Programından faydalanan bir işveren kısa çalışmadan faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz