Ana Sayfa Vergi Türkiye’de yapılan satış nedeniyle yurt dışındaki firmaya düzenlenecek komisyon faturasında KDV hesaplanacak...

    Türkiye’de yapılan satış nedeniyle yurt dışındaki firmaya düzenlenecek komisyon faturasında KDV hesaplanacak mı?

    197
    0

    Yurtdışındaki firma, mükellefimin müşterisine su cihazını gönderdi komisyonunu da mükellefimin hesabına gönderdi. Mükellefim faturayı yurtdışındaki firmaya komisyon geliri olarak kesecek ama faturayı KDV’li mi kesmesi gerekir, yoksa KDV’siz mi kesmesi gerekir?

    Düzenlenecek faturada KDV hesaplanacak.


    Hizmetten yurt içinde yararlanıldığı için fatura yurt dışındaki bir firmaya düzenlense de KDV hesaplanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletme defterine tabi olarak DBS’ye tabi olan kişi hadleri aşarsa e-Deftere geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikHurda satışlarında KDV istisnası ve alımlarında stopaj uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz