Ana Sayfa Çalışma Hayatı Türkiye’de bulunan yabancı konsolosluklarda Türk vatandaşı personel istihdamını düzenleyen kanun hükümleri nelerdir?

    Türkiye’de bulunan yabancı konsolosluklarda Türk vatandaşı personel istihdamını düzenleyen kanun hükümleri nelerdir?

    217
    0

    Konsoloslukta Türk vatandaşı personel istihdamını düzenleyen kanun hükümleri nelerdir?

    Türkiye’de yabancı elçilik ve konsolosluklarda çalışan Türk uyruklu personelin Gelir Vergisi Kanunu 16. maddesi uyarınca, bu çalışmalarından dolayı aldıkları ücretler bazı şartların varlığına bağlı olarak gelir vergisinden istisna edilmiştir. Aynı şekilde sigortasız çalıştırmaların da mevcut olduğu gözlenmektedir.

    Ayrıca 5510 sayılı SSGSSK’ a göre sigortalı sayılmayanlar;
    l) Kamu idarelerinin dış temsilciliklerinde istihdam edilen ve temsilciliğin bulunduğu ülkede sürekli ikamet izni veya bu devletin vatandaşlığını da haiz bulunan Türk uyruklu sözleşmeli personelden, bulunduğu ülkenin sosyal güvenlik kurumunda sigortalı olduğunu
    belgeleyenler ile kamu idarelerinin dış temsilciliklerinde istihdam edilen sözleşmeli personelin uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri çerçevesinde ve temsilciliğin bulunduğu ülkenin ilgili mevzuatının zorunlu kıldığı hallerde, işverenleri tarafından bulunulan ülkede
    sosyal sigorta kapsamında sigortalı yapılanlar,

    olarak belirtilmiştir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAB, benzinli ve dizel otomobilleri 2035’te yasaklayacak
    Sonraki İçerikİnternetten satış yapanlar ürün iadelerinde gider pusulası düzenleyecek mi? Gider Pusulasında KDV olacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz