Ana Sayfa Duyurular Ocak’ta 53,8 olarak ölçülen Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi aylık 0,3...

Ocak’ta 53,8 olarak ölçülen Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi aylık 0,3 puan düşüşe rağmen iyileşmenin sürdüğünü gösterdi

508
0

İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu yıl hazırlamaya başladığı “Dünya İmalat PMI Gelişmeleri” ile ilgili raporun ikincisini açıkladı. Dünya İmalat PMI Gelişmeleri, Ocak 2021 Raporunda Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI), 53,8 olarak ölçüldüğü görüldü. Bu, bir önceki aya göre yüzde 0,3’lük bir düşüşü ifade etse de dünya imalat sektörünün faaliyet koşullarında iyileşmenin sürdüğüne işaret etti. Türkiye, İmalat PMI’nın Ocak’ta bir önceki aya göre 3,6 puan artışla 54,4’e yükselerek dünya genelinden pozitif ayrıştığı dikkat çekti. Raporun özet bilgileri şöyle:

Türk imalat sektöründe büyüme dünya ortalamasından pozitif ayrıştı

Ocak’ta 53,8 olarak ölçülen Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI), aylık 0,3 puan düşüşe rağmen dünya imalat sektörünün faaliyet koşullarında iyileşmenin sürdüğüne işaret etti. Küresel imalat sektörünün yeni sipariş ve üretim hacminde büyüme yavaşlarken ihracat yatay seyretti. Tedarik zinciri sorunlarında artış gözlendi. Türkiye İmalat PMI ise Ocak’ta 3,6 puan artışla 54,4’e yükselerek dünya genelinden pozitif ayrıştı. Yeni siparişler, üretim ve istihdam güçlenirken ham madde temin zorlukları devam etti.


Kaynak: İSTANBUL SANAYİ ODASI
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhasebeciler elektronik aracılık ve sorumluluk sözleşmelerini hangi sistem üzerinden gireceklerdir?
Sonraki İçerikBelediyeye bedelsiz kiraya verilen taşınmaz için emsal kira bedeli uygulaması yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz