Ana Sayfa Duyurular Tüketici Güven Endeksi Haziran 2021’de bir önceki aya göre %5,8 artarak 81,7...

Tüketici Güven Endeksi Haziran 2021’de bir önceki aya göre %5,8 artarak 81,7 seviyesinde gerçekleşti

405
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurtiçinde sokağa çıkma kısıtlamalarının 1 Temmuz itibarıyla kaldırılacağına yönelik açıklama, yurt dışında öncü verilere göre ülkelerin İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) değerleri konuşuldu.

Yurt İçi Gelişmeler

• Mayıs 2021’de 77,3 olan mevsimsellikten arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, Haziran 2021’de bir önceki aya göre %5,8 artarak 81,7 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde hanenin maddi durumu endeksi %0,8 azalırken, hanenin maddi durum beklentisi endeksi %8,3 ve genel ekonomik durum beklentisi endeksi %9,2 arttı.
• Haziran ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 2,7 puan artarak 113 seviyesinde gerçekleşti. Endeksteki artışta, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, gelecek üç aydaki üretim hacmi, gelecek üç aydaki toplam istihdam, genel gidişat, mevcut toplam sipariş miktarı ve sabit sermaye yatırım harcaması göstergeleri etkili oldu.
• Haziran ayında mevsim etkilerinden arındırılmış Hizmet Sektörü Güven Endeksi %6,2 artışla 108,5, Perakende Ticaret Güven Endeksi %4,8 artışla 105,7 ve İnşaat Sektörü Güven Endeksi %3,6 artışla 82,4 seviyesinde gerçekleşti.
• Haziran ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 1,3 puan artışla %76,6, mevsimsellikten arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı 1,1 puan artışla %76,3 seviyesinde gerçekleşti.
• Mayıs ayında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), bir önceki aya göre %4,69, bir önceki yılın aynı ayına göre %39,6 artış gösterdi. İmalat sektöründe yıllık %39,61, aylık %4,72 artış gerçekleşti.
• Nisan ayında Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE), bir önceki aya göre %1,71, bir önceki yılın aynı ayına göre %22,15 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi %21,89, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi %23,72 artış gösterdi.


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurt dışında geçici görevle hizmet veren personellerin SGK bildirimi uzaktan çalışma olarak bildirebilir miyiz?
Sonraki İçerikAdi ortaklıklar ile apartman kapıcılığı işyerlerine ilişkin borçların 7326 Kanun kapsamında yeniden yapılandırılması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz