Ana Sayfa Duyurular TÜFE’de yıllık artışın yüksek olduğu ana gruplar, %26,29 ile ulaştırma, %25,69 ile...

TÜFE’de yıllık artışın yüksek olduğu ana gruplar, %26,29 ile ulaştırma, %25,69 ile ev eşyası ve %19,99 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu

176
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurtiçinde Haziran ayı TÜFE değeri, yurt dışında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından açıklanan Küresel Gıda Fiyat Endeksi konuşuldu.

Yurt İçi Gelişmeler

• Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %1,94, bir önceki yılın aynı ayına göre %17,53 arttı. Yıllık artışın yüksek olduğu ana gruplar, %26,29 ile ulaştırma, %25,69 ile ev eşyası ve %19,99 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.
• Haziran ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yi-ÜFE), bir önceki aya göre %4,01, bir önceki yılın aynı ayına göre %42,89 arttı. İmalat sektöründe yurt içi üretici fiyat endeksi yıllık %45,87, aylık %3,78 arttı.
• Ödemeler Dengesi Gelişmeleri Mayıs 2021 verilerine göre cari işlemler açığı, Mayıs 2020’ye göre 919 milyon $ azalarak 3.081 milyon $ olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda cari işlemler açığı on iki aylık dönemde 31.858 milyon $ oldu.
• Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %13,1, ihracat miktar endeksi %46,6 arttı. Aynı dönemde ithalat birim değer endeksi %29,1, ithalat miktar endeksi %19,3 arttı.
• Haziran ayında Hazine nakit dengesi 7,2 milyar TL açık verirken, Ocak-Haziran döneminde nakit açığı 38,3 milyar TL oldu.


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali müşavirler ulaşamadıkları müşterilerinin defterlerini saklamakla sorumlu mudur?
Sonraki İçerikÖzel sağlık sigortaları gelir vergisi matrahından indirim konusu yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz