Ana Sayfa Vergi Toptan ve perakende yem katkı maddesinin KDV oranı nedir?

    Toptan ve perakende yem katkı maddesinin KDV oranı nedir?

    200
    0

    Toptan ve perakende yem katkı maddesi satarken KDV oranı nedir?

    Güncel KDV oranları için İSMMMO Web sayfamızdaki mevzuat / pratik bilgilerde (vergi) bölümünde bulunan linkte ki listelerden yararlanınız. Bahsettiğiniz teslim için (I ) (BİR) sayılı listede ise ; % 1 , ( II ) (İKİ) sayılı listede ise; % 10 her iki listede de yoksa genel oran olan % 20 uygulanır.

    GÜNCEL KDV ORANLARI

    MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ

    ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARAR (*)

    Resmî Gazete Tarihi

    Resmî Gazete Sayısı

    Karar Tarihi

    Karar Sayısı

    30 Aralık 2007 PAZAR

    26742

    24/12/2007

    2007/13033

     

    (II) SAYILI LİSTE

    8436.10.00.00.00 Hayvan yemlerini hazırlamaya mahsus makina ve cihazlar

    (39) (2015/8353 sayılı Kararname ile kaldırılmadan önceki sıra) 23- Küspe,  (2008/14092 sayılı Kararname ile eklenen ibare. Yürürlük: 21.09.2008)  (18/12/2007 tarihli ve 2007/13007 sayılı Kararnamenin eki İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 2303.10 pozisyonunda yer alan nişastacılık artıkları ve benzeri artıklar ile 2303.30.00.00.00 pozisyonunda yer alan biracılık ve damıtık içki sanayinin posa ve artıkları hariç)(9) tam yağlı soya (fullfat), kepek, razmol, balık unu, et unu, kemik unu, kan unu, tapiyoka (manyok), sorgum ve her türlü fenni karma yemler, (kedi-köpek mamaları hariç) saman, yem şalgamı, hayvan pancarı, kök yemler, kuru ot, yonca, fiğ, korunga, hasıl ve slajlık mısır, üçgül, yemlik lahana, yem bezelyesi ve benzeri hayvan yemleri (yeşil ve kuru kaba yemler ve bunların pellet şeklinde veya mevsimsel ihtiyaçlara göre bir bağlayıcı kullanılarak veya kullanılmadan işlem görmüş olanları dahil),

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAynı ilin ilçeleri arası yapılan adres naklinde değişikliğin SGK’ya bildirim süresi nedir?
    Sonraki İçerikÖzel istihdam bürosunun verdiği personel bulma hizmetinin faturasında KDV tevkifatı yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz