Ana Sayfa Duyurular Toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi %0,03 arttı

Toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi %0,03 arttı

569
0

2019 Yılının Dördüncü Çeyreğine Ait Üç Aylık Ulusal Verimlilik İstatistikleri Açıklandı

EFİS Rev.2 (Avrupa Topluluğu’nda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistikî Sınıflaması-NACE Rev. 2) ’ye göre hesaplanan 2015 Ort.=100 temel yıllı takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, 2019 yılı IV. döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,55 artmıştır. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi bir önceki döneme göre %0,03 artmıştır.

Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,47 artmıştır. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi bir önceki döneme göre %0,17 azalmıştır.

Bölümler itibariyle bakıldığında, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki döneme göre imalat sanayini oluşturan bölümlerden 14’ ünde artış olmuş, en büyük artışın %9,14 ile “Makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı”nda olduğu görülmüştür. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat başına üretim endeksinde de önceki döneme göre en büyük artış %12,52 ile “Makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı” bölümünde gerçekleşmiştir. İlgili istatistiklere http://vi.sanayi.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabilmektedir.


Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu 11.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSanayi üretimi Ocak 2020’de hem Euro Bölgesinde hem de AB’de artış gösterdi
Sonraki İçerikÜcretlere ilişkin verilecek beyannamede gelir beyan sınırı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz