Ana Sayfa Ekonomi Toplam ciro endeksi şubatta yıllık bazda yüzde 105,4 arttı

    Toplam ciro endeksi şubatta yıllık bazda yüzde 105,4 arttı

    333
    0

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı.

    Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi şubatta aylık bazda yüzde 7,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi de geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 105,4 yükseldi.

    SANAYİ VE İNŞAAT ENDEKSLERİ

    Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 123,6 artış kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi de şubatta, bir önceki aya göre yüzde 7,3 arttı.

    İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 55,2 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde de bir önceki aya göre yüzde 2,7 yükseliş gerçekleşti.

    TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİ

    Takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 94,1, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 9,4 değer kazandı.

    Hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 119,6 artarken mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 6,1 artış kaydetti.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPerakende satış hacmi şubatta yıllık bazda yüzde 6,2 arttı
    Sonraki İçerikSanayi üretimi yıllık bazda yüzde 13,3 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz