Ana Sayfa Vergi Teşvik Belgeli Üretim Yatırımında KDV İadesi Mümkün

    Teşvik Belgeli Üretim Yatırımında KDV İadesi Mümkün

    1427
    0

    Teşvik belgeli imalat sanayi yatırımlarında KDV iadesi mümkün…
    01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere, yatırım teşvik belgesi kapsamında imalat sanayiine yönelik;
    a) Asgari 50 milyon TL tutarında sabit yatırım öngörülen yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle 2017 yılında yüklenilen ve 2017 yılının altı aylık dönemleri itibarıyla indirim yoluyla telafi edilemeyen katma değer vergisi altı aylık dönemleri izleyen bir yıl içerisinde,
    b) 50 milyon TL tutarına kadar sabit yatırım
    öngörülen yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle 2017 yılında yüklenilen ve 2017 yılı sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen katma değer vergisi izleyen yıl içerisinde,
    talep edilmesi halinde belge sahibi mükellefe iade olunur.
    Teşvik belgesine konu yatırımın tamamlanması önem arz etmektedir.
    Öyle ki, KDV iadesinden yararlanılmakla birlikte söz konusu yatırımın tamamlanmaması halinde, iade edilen vergiler, vergi ziyaı cezası uygulanarak iade tarihinden itibaren gecikme faizi ile birlikte tahsil edilir.
    Bu vergiler ve cezalarda zamanaşımı, verginin tarhını veya cezanın kesilmesini gerektiren durumun meydana geldiği tarihi takip eden takvim yılı başında başlar.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVefat Halinde Vergi Sorumluluğu Kime Geçer?
    Sonraki İçerikTeşvik Belgeli Yatırım Yapanların Diğer Faaliyet Karları İçin Vergi Avantajı Oranı Yükseltildi…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz