Ana Sayfa Vergi Tereyağı ve krema ihracatı, 18 Nisan’dan itibaren askıya alındı

    Tereyağı ve krema ihracatı, 18 Nisan’dan itibaren askıya alındı

    263
    0

    Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, 2021 yılında 3 bin 154 ton, bu yılın ocak ve şubat aylarında da toplam 3 bin 874 ton tereyağı ihraç edildi.

    Tereyağı fiyatları, Türkiye’de ton başına 5 bin 400-5 bin 500 dolar, ABD’de 6 bin dolar, Okyanusya’da 6 bin 850-6 bin 900 dolar civarında seyrediyor.

    Bakanlık, tereyağı ve krema ihracatını, yaklaşan turizm sezonu, bu yılın ikinci yarısında meydana gelebilecek arz daralması ve ülkenin ihtiyacı olan stok derinliğinin sağlanması gibi nedenlerle gıda güvencesinde sıkıntı yaşanmaması için 18 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere askıya aldı. Bu karar, projeksiyon ve değerlendirme çalışmaları sonuçlanana kadar uygulanacak.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonut satışlarında tüm zamanların mart ayı rekoru kırıldı
    Sonraki İçerikLokanta, büfe ve kafelerde satılan et döner ve tavuk dönerin satış KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz