Ana Sayfa Vergi Şirketimize 3 aylık üniversite stajını yapmak üzere aldığımız kişiyi SGK’lı göstermek zorunda...

    Şirketimize 3 aylık üniversite stajını yapmak üzere aldığımız kişiyi SGK’lı göstermek zorunda mıyız?

    316
    0

    Şirketimize 3 aylık üniversite stajını yapmak üzere aldığımızı kişiyi SGK’lı göstermek zorunda mıyız? Ücret ödemesini ne kadar yapmamız gerekiyor?

    Staj döneminin gelmesiyle birlikte birçok işletmede üniversite öğrencilerinin staj/çalışma dönemi başlayacaktır. Bu kapsamda staj yapmak için başvuran üniversite öğrencilerini SGK uygulamaları yönünden 3 farklı kapsamda değerlendirmek gerekmektedir.

    1- Yükseköğrenimleri sırasında zorunlu staja tabi tutulan üniversite öğrencileri,

    2- Yükseköğrenimleri sırasında okul tarafından staj yapması uygun görülen üniversite öğrencileri,

    3- Staj zorunluluğu olmayan, yüksekokul tarafından staj yaptırılmayan ancak işverenlerce bulunup çalıştırılan üniversite öğrenciler.

    Zorunlu staj şartı bulunanlar yanında okul tarafından staj yapması uygun görülen öğrenciler de staja başladıkları tarih itibariyle sigortalı sayılmakta ve SGK primleri okul tarafından ödenmektedir. Bu sadece staj süresini kapsamaktadır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2. El ticareti yapan mükellefin özel matrah ile aldığı binek aracın satışında uygulayacağı KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikAR-GE çalışmalarının serbest meslek kazancından indirilememesi hk.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz