Ana Sayfa Vergi Şirket aktifindeki binek otomobil satış KDV oranı kaçtır?

    Şirket aktifindeki binek otomobil satış KDV oranı kaçtır?

    6097
    0

    Bir şirketimizin aktifinde bulunan bir binek oto bugün satılacaktır. KDV oranı kaç olacaktır. (Şirketimiz normal bir ticari firmadır. oto alım satımı firması değildir.)

    %1 oranında KDV hesaplanır? Bu konuda değişiklik olmadı eski uygulama devam ediyor.


    Çalışmakta olduğum şirkete galeriden ikinci el binek otomobil alımı yapıldı. Bu binek aracı şu an satacağız. Satış faturasında uygulayacağımız kdv oranı ne olmalıdır? 

    Düzenlenecek satış faturasında % 1 KDV hesaplanır.


    Şirketin aktifinde kayıtlı ticari araç bedelsiz olarak şirket ortağına devredilebilir mi? 

    Bedelsiz olarak da devir edilmez. Emsal bedelde fatura düzenlenmesi ve faturada %18 KDV hesaplanması gerekir.


    Organize Sanayi bölgesi olan bir mükellefimiz 2018 yılında Kurum için Oto Galeriden 2. el %18 KDV ile bir binek otomobil satın almıştır. Satın alınan aynı binek aracı da bu yıl, başka bir şirkete satacaktır. Ancak KDV oranında tereddüt yaşamaktayız. %1 KDV ile mi yoksa %18 KDV ile mi fatura kesmeliyiz? 

    Aktifte kayıtlı binek araçların satışında uygulanacak KDV oranı %1’dir. Kimden nasıl satın alınır veya % kaç KDV ödenirse ödensin bu kıstasların önemi yok. Önemli olan binek otomobil olması ve aktifte kayıtlı olmasıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikArsa satışında özel matrah uygulayabilir miyiz?
    Sonraki İçerikİlişkili kişiler ile yapılan işlemler ile ilgili olarak düzenlenmesi/hazırlanması gereken belgeler nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz