Ana Sayfa Vergi Sigara ürünlerinin alındığı gün toplu olarak çıkışı yapılabilir mi?

    Sigara ürünlerinin alındığı gün toplu olarak çıkışı yapılabilir mi?

    392
    0

    Bakkallarda ÖKC ile sigara satışları alışlara göre az olduğundan ay sonunda kağıt ortamında mı yoksa e arşiv partalından mı çıkış yapmalı?

    Perakende satış yapmak amacıyla, gerek Tekel İdaresinden, gerekse diğer şirketlerden ve bunların toptancılarından alınan sigaraların çıkışı sigaraların alındığı gün aynı miktarda fatura ile toplu olarak yapılabileceği gibi, perakende satış esnasında satılan her bir paket sigara için tek tek perakende satış fişi veya ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmesi mümkündür. Ancak sigara satışları için sadece fatura ile toplu çıkış yapılması mümkün olup, ödeme kaydedici cihaz fişi ile toplu çıkış yapılması mümkün değildir.

    2023 için Vergi mükellefi olmayanlara (nihai tüketici için ) yapılan satışlar için 5.000 TL nın altındaki satışlara kağıt fatura düzenlenir. 5.000 TL nin üstündeki satışlar için e-arşiv fatura düzenlenecek.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKira ödemeleri BA’ya dahil edilmeli midir?
    Sonraki İçerikVadesinde gönderilmeyen geçici vergi beyannamesi için pişmanlık hükümlerinden yararlanılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz