Ana Sayfa SGK SGK’dan emekli olan biri limitet şirkete ortak olursa SGDP ödenir mi?

    SGK’dan emekli olan biri limitet şirkete ortak olursa SGDP ödenir mi?

    373
    0

    4A’dan emekliliği olan bir gerçek kişi, bir limited şirkete %50 ortak oluyor ve aynı zamanda şirket müdürü oluyor, bu durumda her ay Sosyal Güvenlik Destek Primi(SGDP) veya Bağkur ödemesi yapması gerekiyor mu? Ortak olduğu şirketten herhangi bir aylık ücret almayacağını farzederek cevaplayabilirsiniz.

    Limited şirketin müdürü olan kişinin aynı zamanda şirkete ortaklığı da var ise, 4/b(Bağ-kur) sigortalısı sayılmaktadır. Limited şirket müdürünün şirkette ortaklığı yoksa şirkette hizmet akdi ile çalıştığı kabul edilerek 4/a(SSK) sigortalısı kabul edilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş yerinde yangın çıkan mükellefin vergi ve yapılandırma borçlarının ertelenme talebine ilişkin SGK özel amaçlı SMMM raporu gerekiyor mu?
    Sonraki İçerikMali Müşavirler hangi hizmetler için kısmi KDV tevkifatı Uygulayabilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz