Ana Sayfa Duyurular SGK ve Muhtasar Primleri için vadesinden önce e-posta ile hatırlatma yapılacak

SGK ve Muhtasar Primleri için vadesinden önce e-posta ile hatırlatma yapılacak

916
0

SGK, BELGE VERME VE PRİM BORÇLARINI ÖDEMEDE GECİKME OLMAMASI İÇİN UYARI MESAJI GÖNDERECEK


Sosyal Güvenlik Kurumu, KKÇ ve İZ olmuş işyerlerinin haricindeki faal işyeri sahibi işverenlerin aylık prim hizmet belgesi ve muhtasar ve prim hizmet beyanname verme süreleri ile tahakkuk eden prim borçların ödeme sürelerini geçirmemeleri amacıyla SGK’da kayıtlı e-Posta adreslerine elektronik posta yoluyla uyarı mesajı göndererektir

 

UYARI MESAJLARININ KAPSAMI VE İÇERİKLERİ:

SGK, bildirge veren faal işyeri sahibi işverenlerin, gerek aylık prim hizmet belgesi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini vermede gerekse de tahakkuk eden prim borçlarını ödemede gecikmeye uğrayıp mağdur olmamaları için, belge verme veya prim ödeme son süresinden önce işverenlere, SGK’da kayıtlı eposta adreslerine uyarı mesajı gönderecektir.

Yapılan program vasıtasıyla, tahakkuk ve tahsilata ilişkin e-posta talepleri özel ve resmi işyerleri yönüyle ayrı ayrı sisteme kaydedilecek (Muhtasar sistemine geçen iller için hatırlatma tipi muhtasar seçilerek de talep girişi yapılacaktır.) ve elektronik postalar talimat tarihinden bir önceki gün ilgili sosyal güvenlik merkezinde bulunan ve işyeri tescil sisteminde e-posta adresi dolu olan işverenlere sistem tarafından otomatik olarak gönderilecektir.

İşverenlerin bu hizmetten yararlanabilmesi için, SGK işyeri tescil sisteminde e-Posta adreslerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir. İşyeri tescil sisteminde eposta adresleri kayıtlı veya güncel olmayan işverenlerin işyeri tescil ekranlarında gerekli güncelleme işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Buna göre,

Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri ilgili olarak; “………./……….. ayına ilişkin Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin verilme süresi …/…/……. tarihinde sona ermektedir. Bu ayda/dönemde sigortalı bildiriminiz yoksa yada bildiriminizi yaptıysanız bu uyarıyı dikkate almayınız.” şeklinde bir e-Posta,

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ile ilgili olarak; “…………/……….. ayına ilişkin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin verilme süresi …/…/……. tarihinde sona ermektedir. Bu ayda/dönemde bildiriminizi yaptıysanız bu uyarıyı dikkate almayınız.” şeklinde bir e-Posta,

Tahakkuk eden prim borçları ile ilgili olarak; “İşyerinizde çalıştırmış olduğunuz sigortalılara ilişkin tahakkuk eden ………/……….. ayı prim borcunuzun ödeme süresi …/…/……… tarihinde sona ermektedir. Bu ayda/dönemde sigortalı bildiriminiz yoksa ya da ödemenizi yaptıysanız bu uyarıyı dikkate almayınız.” şeklinde bir e-posta,

İşverenlerin işyeri tescil sisteminde kayıtlı e-Posta adreslerine gönderilecektir.

SGK, elektronik posta ile yapılan bilgilendirme işlemlerinin işverenlerin sistemde kayıtlı telefon numaralarına kısa mesaj (SMS) ile gönderilmesine olanak sağlayacak altyapı çalışmalarının da devam ettiğini de belirtmiştir.

08/10/2019 tarih 15121183 sayılı SGK Genel Yazısı “5510/91-1’inci fıkraya göre yapılacak erteleme işlemleri ile tahakkuk ve tahsilat sürelerine ilişkin e- posta gönderilmesine yönelik program çalışmaları” içeriği için tıklayın…

 

 


Kaynak: TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE- Defter Beratının süresinden sonra yüklenmesinin cezası nedir?
Sonraki İçerikServis işletmeciliği yapan firma kullandığı minibüsü sattığında düzenleyeceği faturada KDV oranı ne olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz