Ana Sayfa Vergi SGK Primlerini ödeyemediğimiz halde GVK geçici 80’nci maddedeki Gelir vergisi stopaj teşvikinden...

SGK Primlerini ödeyemediğimiz halde GVK geçici 80’nci maddedeki Gelir vergisi stopaj teşvikinden yararlanabilir miyiz?

536
0

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 80’inci maddesi kapsamında gelir vergisi stopajı teşvikinden yararlanıyoruz. Ancak son iki aya ait sosyal güvenlik prim ödemelerimizi yapmadık. Bu durumda gelir vergisi stopajı teşviki uygulamasından yararlanmaya devam edebilir miyiz?

Teşvik belgesinde kayıtlı istihdam sayısını aşmamak kaydıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna vermiş olduğunuz aylık prim ve hizmet belgesinde gösterilen işçi sayısı dikkate alınmak suretiyle, söz konusu işçilerin sigorta prim ödemelerinin zamanında yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın gelir vergisi stopaj desteğinden yararlanabilirsiniz.

 


Kaynak: GİB Özelge – 24.01.2020 – 38418978-120[Diğer-18/5]-E.36820
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKÇÖ’den faydalanmayan personellerimiz için ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir miyiz?
Sonraki İçerikİşveren tarafından çalışanlara yaptırılan özel sağlık sigortaları bordroya dahil edilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz