Ana Sayfa Çalışma Hayatı SGK Emeklilik hesabında son 7 yıl içinde 3.5 yıl hangi kurumda çalışma...

    SGK Emeklilik hesabında son 7 yıl içinde 3.5 yıl hangi kurumda çalışma fazla ise o kurumun emeklilik şartlarına tabi olunacaktır

    383
    0

    01.07.2021 de o zamana kadar sgk primi ödeyen kişi, şahıs şirketi açıp bağ-kur primi ödemeye başlamıştır. Son 3,5 yıl kuralı gereği, bugün ssk’dan emekli olma şartları oluşmuşsa şahıs şirketi devam ederken sgk’dan emekli başvurusu yapabilir mi?

    Son 7 yıl içinde 3.5 yıl hangi kurumda çalışması fazla ise ya da 1260 +1 gün hangi kurumda var ise o kurumdan emekli olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Yılı cirosuna göre 2022 yılında e-faturaya geçen gayrimenkul alım satımı ile iştigal eden şahıs firmasının 2022 yılında cirosu yoksa 2023 yılında e-faturadan çıkabilir mi?
    Sonraki İçerikKDV Kanunu 17/4-r istisnası kapsamında KDV’siz düzenlenen fatura KDV Beyannamesinde gösterilecek mi?