Ana Sayfa Güncel SGK Başkanı, “Sağlıkta Ortak Dil” Toplantısına Katıldı !

SGK Başkanı, “Sağlıkta Ortak Dil” Toplantısına Katıldı !

695
0

SGK Başkanı, “Sağlıkta Ortak Dil” Toplantısına Katıldı !

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Sağlıkta Birlik Derneği’nin (SABİDER) düzenlediği “Sağlıkta Ortak Dil” eğitim toplantısında sağlık temsilcileriyle bir araya geldi.

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumlarının üst düzey yöneticileri ile sektörde yer alan özel kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldığı toplantıda konuşan SGK Başkanı Bağlı, programın adının çok doğru seçilmiş olduğunu belirterek, ortak dil kullanımının önemini vurguladı.

Başkan Bağlı, Sosyal Güvenlik Kurumunun ara hizmet sunucusu değil hizmeti finanse edici bir geri ödeme kuruluşu olduğunu ifade ederek, “Bir hizmeti eğer kamu düzenliyorsa, finanse ediyorsa hangi birim tarafından sunulursa sunulsun, o hizmet bir kamu hizmetidir. Biz kamu hizmetini Sağlık Bakanlığı, İlaç Yazılımı ve SGK olarak düzenliyoruz” dedi.

Sağlık hizmet sunucularıyla, üniversitelerle, özel sağlık hizmet sunucularıyla, eczanelerle çalışma sürecinde temel probleme bakıldığında, anlatılan ile anlaşılanın farklı olması sorunuyla karşılaşıldığını söyleyen Bağlı, “Ortada bir yanlış varsa, hata varsa bunun temel nedenlerinden biri sık sık gündeme gelen, yargıya intikal eden konuların, ortak dilde uzlaşının kurulamamasından kaynaklanmaktadır” dedi.

“SGK İskandinav Ülkeleri ile Mukayese Edilmeyecek Bir GSS Paketine Sahip” 

Başkanı Bağlı, Sosyal Güvenlik Kurumunun, İskandinav Ülkeleri ile mukayese edilmeyecek bir GSS paketine sahip olduğunu dile getirerek, “Kapsamı, şuuru, derinliği, maliyet düşüklüğü itibari ile dünyada bu maliyette, bu çapta bir GSS hizmeti sunan ikinci bir kamu sosyal güvenlik sistemi veya özel güvenlik sistemi yoktur” dedi.

Bağlı konuşmasının devamında, “İçinde bulunduğumuz mali durumla bu düzeyde bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için bu hizmeti sunanlarla sık sık bir araya gelip uzlaşı içerisinde olmamız gerekir. Ortak bir dil kullandığımız zaman hem siz hem biz zamanımızdan tasarruf ederek, daha etkin bir hizmet sunabiliriz” ifadesinde bulundu.

 


Kaynak:SGK
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

 

Önceki İçerikMirasçıların Vergisel Yükümlülüklerine İlişkin Rehber Yayınlandı !
Sonraki İçerikTüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %2,67 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz