Ana Sayfa Vergi Serbest bölgelerde faaliyet gösteren firmalar e-irsaliye uygulamasına dahil olur mu?

Serbest bölgelerde faaliyet gösteren firmalar e-irsaliye uygulamasına dahil olur mu?

01.07.2020 tarihinde e-İrsaliye sistemine geçiş yapanlar ne kadar süre ile kâğıt irsaliye kesebilir?

997
0

Serbest bölgelerde E-İrsaliye uygulamasına E-irsaliye uygulama kılavuzunda yer verilmemiş sanırım. Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren firmalar e- irsaliye uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

e-irsaliye uygulamasına kayıtlı olan mükellefler ise, ticari ilişkileri sebebiyle birbirlerine düzenleyecekleri irsaliyeleri elektronik olarak düzenlemek zorundadır. Uygulamada bir değişiklik bulunmamaktadır.

01.07.2020 tarihinde e-İrsaliye sistemine geçiş yapanlar ne kadar süre ile kâğıt irsaliye kesebilir?

Başvuru yaptığınız tarih 1 Temmuz olarak belirtildiyse; e-Belge uygulamalarına dahil olunan tarihin ait olduğu ayın sonundan (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7 nci günden) itibaren, belgelerin e-Belge olarak düzenlenmesi zorunlu olup, kağıt ortamda belge düzenlenmesi halinde Kanunda yazılı cezalar tatbik edilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Temmuz – Aralık arasında uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı: 7.117 TL oldu.
Sonraki İçerikGayrimenkul alım satımı, aracılık hizmetleri ile uğraşan mükellefin taşınmaz alımında ödediği KDV’nin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı Hk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz