Ana Sayfa Vergi Satış bedeli ne olursa olsun nihai tüketiciye perakende satış yapan mükellefler ÖKC...

    Satış bedeli ne olursa olsun nihai tüketiciye perakende satış yapan mükellefler ÖKC kullanmak zorunda mıdır?

    387
    0

    Gelinlik imalatı , perakende satışı ve kiralamasını yapacak bir mükellefim için perakende satışından dolayı kanunen ÖKC kullanma zorunluluğu doğuyor fakat gelinlik fiyatları malum 2000 TL yazarkasa satış limiti üstünde kalacağından sadece fatura düzenlenecek ÖKC almama durumunda ökc ile ilgili ceza yaptırımı yaşar mıyız?

    Satış bedeli ne olursa olsun Nihai tüketiciye (Perakende) satış yapan mükellefler ÖKC kullanmak zorundadır.

    ÖKC almayanlar için Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 inci maddesinde yer alan ceza hükümleri uygulanır.

    2022 için Şirketler ve Bilanço esasına göre defter tutanlara 3.400 TL işletme defteri tutanlar 1.700 TL ceza kesilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci el oto alım satımı yapan mükellefin sattığı araçta özel matrah yapıp sadece karı için % 18 KDV hesaplaması doğru bir işlem midir?
    Sonraki İçerik1 Nisan 2022 İtibarıyla ikinci el araç alım satımındaki özel matrah uygulamasında KDV oranı ne olacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz