Ana Sayfa Duyurular Sanayi Üretimi %7.9’luk Artışla Pozitif Trendini Sürdürüyor

Sanayi Üretimi %7.9’luk Artışla Pozitif Trendini Sürdürüyor

475
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Koronavirüsün küresel etkilerinin tam olarak ortaya çıkmadığı ocak ayında sanayi üretimimiz yüzde 7.9’luk artışla pozitif trendini sürdürdü.” dedi.

ÜRETİM CEPHESİNDE KALICI TOPARLANMA
Bakan Varank, Twitter hesabından ocak ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini değerlendirdi. Koronavirüsün küresel etkilerinin tam olarak ortaya çıkmadığı ocak ayında sanayi üretiminin yüzde 7.9’luk artışla pozitif trendini sürdürdüğünü belirten Varank, “Ara malı ve dayanıksız tüketim mallarındaki artışlar bu performansta etkili oldu. Sektörel gelişmeleri ve piyasaları yakından takip ediyoruz. Üretim cephesinde kalıcı bir toparlanma için var gücümüzle çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

KOLONYA VE DEZENFEKTAN ÜRETİMİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile birlikte kolonya ve dezenfektan üretimini artıracak stratejik bir adımın atıldığına dikkati çeken Bakan Varank, “Üretim artışıyla hem ithalatın hem de fiyat spekülasyonunun önüne geçeceğiz. Dünyanın üretim üslerinden biri, temizlik/hijyen ürünlerinde global tedarikçiyiz. Sağlıkta güçlü fiziki ve beşeri altyapımız var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle hızlı karar alıp koordine olabiliyoruz. Virüse karşı bireysel tedbiri lütfen ihmal etmeyin ve ülkenize güvenin.” ifadelerini kullandı.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu 13.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBir sonraki yılda devam eden sigorta poliçeleri yıllık gelir vergisi beyannamesinde nasıl indirim yapılır?
Sonraki İçerikÇin’in Otomotiv Üretim ve Satışları Şubat 2020’de düşüşe geçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz