Ana Sayfa Vergi Resmi Kurumlar satın aldıkları hizmet ve mal için yaptıkları damga vergisi beyanından...

    Resmi Kurumlar satın aldıkları hizmet ve mal için yaptıkları damga vergisi beyanından vergi mükellefinin sorumluluğu var mı?

    223
    0

    Resmi Kurumlar (kaymakamlıklar) satın aldıkları hizmet ve mal için yaptıkları kesintiyi Damga vergisi beyanı ile beyan etmeli mi beyan edilecekse hangi kod daha uygun olur?

    Resmi kurum kestiği damga vergisi kendisi beyan eder öder. Satıcının yapacağı bir işlem veya beyan yok.

    Beyan sorumluluğu damga vergi kesintisini vergi mükellefinden yapan kamu kurumuna aittir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV’li kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanacak?
    Sonraki İçerikElektrik, Doğalgaz ve Diğer Isınma Giderlerine Karşılık Yapılan 1.000 TL’lik Ödeme İçin Gelir Vergisi ve SGK Hesaplanmayacak Ancak Damga Vergisi Hesaplanacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz