Ana Sayfa Mevzuat Resmî Gazetede Yayımlanacak Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararları; Meclisin Yaptığı Seçimlerin Sonuçları;...

Resmî Gazetede Yayımlanacak Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararları; Meclisin Yaptığı Seçimlerin Sonuçları; Başkanlık Divanı Kararları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı. 8.8.2020

448
0
8 Ağustos 2020 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 31207
YÖNETMELİK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından:

RESMÎ GAZETEDE YAYIMLANACAK TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ KARARLARI; MECLİSİN YAPTIĞI SEÇİMLERİN SONUÇLARI; BAŞKANLIK DİVANI KARARLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 1/10/1989 tarihli ve 20299 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Resmî Gazetede Yayımlanacak Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararları; Meclisin Yaptığı Seçimlerin Sonuçları; Başkanlık Divanı Kararları Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 2 – Bu Yönetmelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 182 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (k) alt bendinde yer alan “ve sıkıyönetim” ibaresi, (l) ve (m) alt bentleri ile (B) bendinin (b) alt bendi yürürlükten kaldırılmış ve (B) bendinin (e) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Anayasada ve kanunlarda öngörülen kadro, makam ve görevler için TBMM Genel Kurulu tarafından yapılan diğer seçimler.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 4 – Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı tarafından kabul edilen düzenleyici işlem ve kararlardan Resmî Gazete’de yayımlanması kanunlarda veya Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde öngörülenler Resmî Gazete’de yayımlanır. Bunların dışında kalan işlem ve kararlardan hangisinin Resmî Gazete’de yayımlanacağına Başkanlık Divanı tarafından karar verilir.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
1/10/1989 20299

Kaynak: Resmi Gazete 8.8.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTasfiye halindeki şirketler için Ba- bs bildirimi yapılır mı?
Sonraki İçerikT.C. İçişleri Bakanlığı Veri Paylaşımı Kurulu Yönetmeliği Yayınlandı. 8.8.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz