Ana Sayfa Vergi Pırlanta satışlarında KDV var mıdır?

    Pırlanta satışlarında KDV var mıdır?

    3893
    0

    Pırlanta satışlarında kdv var mıdır?

    Pırlanta, altın, elmas, gümüş gibi kıymetli madenler KDV tabi değildir. 

    Ancak söz konusu taşların işlenerek yüzük, kolye küpe VS takı haline gelmesinde yapılan İşçilik % 18 Oranında KDV tabidir. 

    Kıymetli taş ve madenlerin işçilik kısmı hariç sf bedeli KDV beyannamesinde Özel matrah bölümünde beyan edilir.

    İşçilik ise normal Teslimler içinde beyan edilir. 

    3065 – KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU

    Madde 17

    4. Diğer İstisnalar:

    g) Külçe altın ve külçe gümüş teslimleri ile kıymetli taşların (elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci) 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa göre Türkiye’de kurulu borsalarda işlem görmek üzere ithali, borsaya teslimi ve borsa üyeleri arasında el değiştirmesi, döviz, para, damga pulu, değerli kâğıtlar, hisse senedi, tahvil(elde edilen faiz gelirleri ile sınırlı olmak üzere tahvil satın almak suretiyle verilen finansman hizmetleri dâhil),varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikaları, Türkiye’de kurulu borsalarda işlem gören sermaye piyasası araçları ile metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıkları ile konfeksiyon kırpıntılarının teslimi.


    Kaynak: İSMMMO, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket kuruluşundan önce şirket ortağı adına yapılan kira kontratına ait ödenen damga vergisi gider olarak kullanılır mı?
    Sonraki İçerikMatrah artırımı yapılan yıllar için vergi dairesi tarafından bir ceza kesilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz