Ana Sayfa Vergi Pastane ve Tatlıcıda tüketilen tatlı ve pastane ürünlerinde KDV %8 olarak uygulanacak

    Pastane ve Tatlıcıda tüketilen tatlı ve pastane ürünlerinde KDV %8 olarak uygulanacak

    5099
    0

    14/02/2022 de odanızın üyelerine yolladıgı yazının 10.sayfasında 15-19nolu faslında baklava kadayıf kurabiye ve diger tatlılar bölümü %1 kdv ‘ye indigi gözükmektedir Baklavacılar odası herkeze bu yazıyı yolluyormuş.Tatlı satan mükelleflerimiz ister paket olsun ister magzadan olsun %8 den devam edecegini söylemiştik. Mükellefle şu an sorun yazıyoruz.Talı satışı yapan firmalar paketi %1’den mi yapacak. Mapazadaki satışı ne yapacak kafamız karıştı.

    Lokanta, kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde (birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç) verilen hizmetler (bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç), KDV oranı eskiden olduğu gibi % 8 olarak uygulamaya devam edilecektir.

    Pastane, Tatlı satıcısı,Dondurmac , Börekçi , kuruyemişci, Büfe veya diğer satış yerlerinde (dükkanda) TÜKETİLMEYİP malın alınıp götürülmesi halinde Uygulanacak KDV oranı % 1 dir.


    Gıda teslimlerindeki KDV oranı indirimine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı

    13 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan 5189 sayılı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile;

    Toptan-perakende ayrımı kaldırılarak tüm gıda teslimlerinde (ÖTV’ye tabi ürünlerden indirimli oranda KDV uygulananlar hariç) KDV oranı %1’e indirilmektedir.

    Cumhurbaşkanı Kararına ulaşmak için tıklayınız.

    Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.

    Yayın Tarihi: 14/2/2022 – 09:45


    TÜRMOB Sirküleri için TIKLAYIN…

    Gıda Maddelerinde KDV Oranı %8’den %1’e Düşürüldü. 


    İSMMMO Sirküleri için TIKLAYIN…


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV oran indirimi öncesi 8 ile alınan gıda ürünlerinin iadesi % kaç ile yapılacak?
    Sonraki İçerikTicari kredilerin faiz ve diğer masrafları kayıtlara nasıl alınır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz