Ana Sayfa Dünya Pandemi Danimarka Firmalarını Olumsuz Etkilemedi

    Pandemi Danimarka Firmalarını Olumsuz Etkilemedi

    341
    0

    Yaklaşık 231 bin Danimarka firmasının 2020 yılı hesaplarının incelenmesi neticesinde, bunların sadece yüzde 34’ünün (78 bin) yılı zararla kapattığı, kalan 153 bin firmanın ise 2020 yılını kârla kapattığı açıklanmıştır. Zarar eden firmaların oranı, pandemiden önceki son yıl olan 2019’da yüzde 37 olarak açıklanmıştı. Bu veriler 2020 yılının Danimarkalı şirketler için önceki yıldan daha iyi geçtiğine işaret etmektedir.

    Diğer taraftan, şu ana kadar firma iflaslarının fazla olmadığı anlaşılırken, devletin finansal yardımlarının kesilmesi ve ertelenen vergilerin tahsil edilmeye başlanması sonrasında, özellikle KOBİ’lerin iflas sayısında artış olabileceği değerlendirilmektedir. Ayrıca, 15 Ekim tarihine kadar sermayesiz olarak kurulan küçük girişimci limited şirketlerinin de (IVS) ya limited şirkete (ApS) dönüştürülmesi ya da kapatılması yönünde 2019 yılında Şirketler Kanununda yapılan düzenleme sebebiyle, yılın ikinci yarısında kapanma/iflas sayılarında artış gözlenmesi ihtimal dahilindedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHazine ve Maliye Bakanlığı Tarafından Yangından Etkilenen Yerler İçin Mücbir Sebep Hali İlan Edildi
    Sonraki İçerikRus Sputnik V Aşısı Türkiye’de Üretilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz