Ana Sayfa Ekonomi Pandemi bilinen normalleri değiştirdi, oyun yeniden başladı

    Pandemi bilinen normalleri değiştirdi, oyun yeniden başladı

    372
    0

    Yeni koronavirüs (Kovid – 19) salgınının küresel anlamda tüm sektörlerde bilinen normalleri değiştirdiği belirtiliyor. Bu durumda ileriye yönelik kartların yeniden karılıp, oyunun yeniden başladığını belirten araştırmalar gündemdeki yerini koruyor.

    Pandemiyle birlikte iş hayatında birçok şeyin değiştiğini ifade eden Kurumsal kaynak planlama (ERP) sektöründe faaliyet yürüten Altor Danışmanlık Genel Müdürü Mehmet Torun, bu durumun firmaları hem olumlu hem de olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

    Dijitalleşmeye yatırım yapan firmaların sokağa çıkma yasağı geldiğinde de çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, bu yatırımı yapmayanların ise kayba uğradığını dile getiren Torun, şunları söyledi: “Bu ortamda birçok firma hatta sektör yok olurken, yeni firmalar ve sektörler hayatımıza girdi. Pandemi firmalarda, platform tabanlı rekabet savaşlarını başlattı. Online iş modelleri zorunlu hale geldi. Yeni dijital iş modeli talepleri çoğaldı ve geliştirilmeye başlandı.”

    Pandemi nedeniyle iki yıldır ertelenen ERP yatırımlarının da bu yıl hız kazanacağını kaydeden Torun, “Pandemi nedeniyle sektörümüzdeki yatırımlar ertelense de biz büyümemizi sürdürdük. İki uluslararası, iki savunma sanayi sektörü olmak üzere 20’ye yakın firmaya hizmet vermeye devam ediyoruz. 2022’de ise iki yıldır ertelenen ERP yatırımlarının hız kazanacağını gözlemliyoruz” dedi.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürk taşımacılar Bulgaristan’a geçişteki sorunları AB ile çözmek istiyor
    Sonraki İçerikBrent petrolün varil fiyatı 2014’ten bu yana ilk kez 100 doları gördü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz