Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ortak olmayan başka bir şirkette SGK sı olan yönetim kurulu üyesinin imzaya...

    Ortak olmayan başka bir şirkette SGK sı olan yönetim kurulu üyesinin imzaya yetkisi var. SGK durumu nasıl olmalıdır?

    252
    0

    ‘Ortak olmayan başka bir şirkette SGK’sı olan yönetim kurulu üyesinin imzaya yetkisi var. SGK durumu nasıl olmalıdır? Yönetim kurulu üyesi olduğu şirkete SGK lı yapılmak zorunda mı?

    Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları, sermayesi
    paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve
    donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları,…sigortalı sayılırlar.” hükmü ile bu kişilerin sigortalılık statüleri belirlenmiş ve bu kişiler bu hüküm çerçevesinde (4/1-b) sigortalısı sayılmışlardır
    Başka işyerinde 4a sigortalı çalışmaları var ve 4a sigortalı bildirilmişlerse 4b sigortalılıkları askıya alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUzun süreli hotel konaklamalarında fatura ne zaman düzenlenecektir?
    Sonraki İçerikBanka kredi notu belirleme bedeli hangi hesaba kaydedilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz