Ana Sayfa Duyurular Orman Yangınlarından Etkilenenlerin Sosyal Güvenlik Prim Borçları Ertelenecek

Orman Yangınlarından Etkilenenlerin Sosyal Güvenlik Prim Borçları Ertelenecek

662
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin orman yangınlarından etkilenen yerlerdeki işyeri ve sigortalıların sosyal güvenlik prim borçlarının ödeme sürelerinin erteleneceğini açıkladı.

Bakan Bilgin, 28/7/2021 tarihinde ADANA ili Aladağ, imamoğlu, Karaisalı ve Kozan ilçeleri, ANTALYA ili Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçeleri, MERSİN ili Aydıncık ve Silifke ilçeleri, OSMANİYE ili Merkez ve Kadirli ilçeleri ile 29/7/2021 tarihinde Muğla ili Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının genel hayatı etkilediğini, bu nedenle bu yerlerin afet bölgesi ilan edilmesi dolayısıyla yangınlardan etkilenen işyeri ve sigortalıların sosyal güvenlik prim borçlarının ödeme sürelerinin erteleneceğini açıkladı.

Bakan Bilgin zor durumda bulunan tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

“Orman Yangınlarından Etkilenen Vatandaşlarımızın İlaçlarına Erişimleri İçin Her Türlü Tedbiri Aldık”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların ilaçlarına erişimleri konusunda gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Bakan Bilgin; kronik hastalıkların süresi biten raporlarının geçerli sayılarak, hastaların sağlık hizmeti sunucusuna gitmeden ilaç ve tıbbi malzemelerini karşılamaya devam ettiklerini, ayrıca yangın nedeniyle evleri zarar gören ve ilaç alamayan vatandaşların ilaca erişimleri hususunda tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti. Bakan Bilgin, evlerini boşaltmaları nedeniyle ilaçlarını alamayan vatandaşların bundukları yerdeki en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerektiğini ve yangından etkilenen tüm vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.


Kaynak: T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKadın İhracatçılar İçin Farklı Sektörlerde UR-GE Projeleri Başlıyor
Sonraki İçerikYangından Etkilenenler İçin Sosyal Yardımlar Fonundan Toplam 21 Milyon Lira Kaynak Aktarımı Yapıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz