Ana Sayfa Duyurular Ocak-Ekim döneminde protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla yüzde 48 ve...

Ocak-Ekim döneminde protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla yüzde 48 ve yüzde 57 azaldı

480
0

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Protestolu Senetler
Ekim 2020

Protesto edilen senet tutarı Ocak-Ekim döneminde geriledi.

Ekim 2020’de protesto edilen toplam 37 bin adet senedin parasal tutarı 879 milyon TL oldu. Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre, protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla yüzde 48 ve yüzde 57 azaldı. Bir önceki aya göre senet adedi yüzde 5, senet tutarı yüzde 27 arttı.

2020 yılının Ocak-Ekim döneminde protesto edilen toplam 496 bin adet senedin tutarı 9,5 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir öncesi yılın aynı dönemine göre yüzde 37, tutarı ise yüzde 47 geriledi.

İl bazında protesto edilen senetler

Ocak – Ekim 2020 döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen
senetlerin yüzde 29,6’sını İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 10,7 ile Ankara, yüzde 4,9 ile İzmir, yüzde 4 ile Konya ve yüzde 3,2 ile Bursa izledi. Protesto edilen senet tutarının
en düşük olduğu iller ise Tunceli, Bayburt ve Kilis oldu.


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşsizlik ödeneği alabilmenin şartları nelerdir?
Sonraki İçerikUluslararası taşımacılıkta brokerlik hizmetinde KDV uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz