Ana Sayfa Vergi Noterde satış tutarı sehven eksik bildirilen ikinci el araç kayıtlara doğru bedelden...

    Noterde satış tutarı sehven eksik bildirilen ikinci el araç kayıtlara doğru bedelden alınabilir mi?

    284
    0

    2 el araç alım satım ile iştigal eden firma 330.000 TL nihai tüketiciden aldığı binek aracı sehven noterde 275.000 TL göstermiş. Doğrusu 375.000 TL’dir. Biz satış sözleşmesine bakmadan 375.000 tl olarak faturasını kessek ilerde bir sıkıntı yaşar mıyız?

    Nihai tüketiciden alınan taşıt için ayrıca Gider pusulası düzenlenmesi gerekir. Gider pusulasını 330.000TL olarak düzenlenir. (KDV ve GV stopajı hesaplanmaz.) Satış için düzenlenecek faturada 375.000 TL olmasında bir sorun olmaz.



    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışından alınan hizmetlerin KV ve ÇVÖ Anlaşması karşısındaki durumu
    Sonraki İçerikDBS beyanlarını e-Beyandan verebiliyor muyuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz