Ana Sayfa Vergi Mükellefin vergi borcuna karşılık haczedilen ve satılan araç karşılığında hangi vergi borçlarının...

    Mükellefin vergi borcuna karşılık haczedilen ve satılan araç karşılığında hangi vergi borçlarının ödendiğini vergi dairesinden öğrenebilirsiniz.

    Vergi dairesinin mükellefin aracına haciz uygulamak suretiyle yaptığı araç satışının tutarı ve bu tutarın mükellefin hangi vergi borçlarına karşılık mahsup edildiğini öğrenmek için vergi dairesine dilekçe ile başvurup, işleme ilişkin vergi ödeme alındılarını temin etmek mümkündür

    83
    0

    Vergi dairesinin vergi borcuna karşılık haczettiği aracın satışından elde ettiği gelirin ne kadarını vergi aslından ne kadarını faizden düşer?

    Vergi dairesinin mükellefin aracına haciz uygulamak suretiyle yaptığı araç satışının tutarı ve bu tutarın mükellefin hangi vergi borçlarına karşılık mahsup edildiğini öğrenmek için vergi dairesine dilekçe ile başvurup, işleme ilişkin vergi ödeme alındılarını temin etmek mümkündür. Bu ödeme alındıları mükellef tarafından yasal muhasebe kayıtlarına işlenmelidir. Ödenen gecikme zammı, faizi, vergi ziyaı, usulsüzlük cezası vb. cezalar vergi matrahını hesabında KKEG olarak dikkate alınmalıdır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikZeytinyağının toptan ve perakende satışında KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerik5 Bin TL’yi geçen yurt dışı uçak biletleri konaklama giderleri Ba formunda beyan edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz