Ana Sayfa Duyurular Moody’s G20 Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye’nin 2021 büyüme tahminini %3,5’ten %4’e yükseltti

Moody’s G20 Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye’nin 2021 büyüme tahminini %3,5’ten %4’e yükseltti

445
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurt İçi Gelişmeler

• Şubat ayında Ekonomik Güven Endeksi, bir önceki aya göre %0,5 azalarak 95,8 seviyesinde gerçekleşti. Endeksteki düşüşte reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve inşaat sektörü güven endekslerindeki azalışlar etkili oldu.
• Şubat ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 2,3 puan artarak 109,3 seviyesinde gerçekleşti. Endeksteki artışta, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, gelecek üç aydaki üretim hacmi, gelecek üç aydaki toplam istihdam, sabit sermaye yatırım harcaması ve mevcut toplam sipariş miktarı göstergelerindeki yükseliş etkili oldu.
• Şubat ayında mevsim etkilerinden arındırılmış Hizmet Sektörü Güven Endeksi %1,4 azalışla 100,4 seviyesinde gerçekleşirken, İnşaat Sektörü Güven Endeksi %1,3 azalışla 83,1 ve Perakende Ticaret Güven Endeksi %0,4 artışla 108,9 seviyesinde gerçekleşti.
• Şubat ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 0,5 puan azalışla %74,9, mevsimsellikten arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı 0,1 puan azalışla %75,5 seviyesinde gerçekleşti.
• Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat %2,3 artışla 15 milyar $, ithalat %5,9 azalışla 18,1 milyar $ oldu. Dış ticaret açığı ise %32,8 azalışla 3 milyar $ değerine geriledi.
• Ocak ayı Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %21,1, aylık %2,1 arttı. Yıllık bazda en yüksek artış %28,2 ile ulaştırma ve depolama hizmetlerinde gerçekleşti. Alt sektörlerde ise en fazla artış %56,6 ile hava yolu taşımacılığı hizmetlerinde görüldü.
• Moody’s, G20 Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye’nin 2020 yılına ilişkin %5 daralma beklentisini %1,1 büyüme olarak güncellerken, 2021 büyüme tahminini ise %3,5’ten %4’e yükseltti.


Kaynak: TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGayrisafi Yurt İçi Hasıla 2020 yılında bir önceki yıla göre %1,8 arttı
Sonraki İçerikKovid-19 nedeniyle genel kurul toplantılarında bir erteleme oldu mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz