Ana Sayfa SGK Mevcut Bağkur borçları 7440 kapsamında yapılandırabilir mi?

    Mevcut Bağkur borçları 7440 kapsamında yapılandırabilir mi?

    701
    0

    Daha önce Bağ-Kur’dan ihya yapan bir bir kişi şimdi toptan ödeme ihyası yaparsa 7440 kapsamında borcunu yapılandırabilir mi?

    31.12.2022 tarihine kadar kesinleşmiş borçlarını 7440 dahilinde yapılandırabilir.


    Bu dönem çıkan 7440 yapılandırma kanununa göre Bağ-Kur borcu sildirme maddesini göremedik sgk ya dilekçe vererek geçmiş Bağ-Kur borçlarımızı sildirebilir miyiz?

    Önceki yapılandırma kanunlarını aksine 7440 Sayılı Kanunda geçmiş 4/1-b BağKur sigorta primlerin silinmesi ile ilgili bir madde yer almıyor.

    Yine, önceki yapılandırma kanunları kapsamında prim ödemeleri yapılmadığı için Bağkur prim günleri silinmiş olan kişiler bu süreler için ihya yani borçlanarak canlandırma yönünde de herhangi bir düzenlemeye yer verilmedi.

    7440 Sayılı yasa kapsamında 2022-Aralık (dahil) öncesine ait olup önceden silinmemiş prim borçları 48 aya kadar taksitlendirilebilecek.

    Önceki yasalar kapsamında silinen BağKur sigortalılık süreler 7440 saylı Kanun kapsamında değil ancak, cari sigorta prim tutarı üzerinden ihya etmek (canlandırmak) mümkündür.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçmiş yıl zararlarının karlardan mahsubuna ilişkin yevmiye maddesi
    Sonraki İçerikŞirkete ayni sermaye olarak konulan taşınmaz üzerine bedelsiz intifa hakkı kurulmasının harç bedeli nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz