Ana Sayfa Vergi Meslek Lisesinde Öğretmenlik yapan gerçek kişiden alınan harici hizmet için gider pusulası...

    Meslek Lisesinde Öğretmenlik yapan gerçek kişiden alınan harici hizmet için gider pusulası düzenlenebilir mi?

    220
    0

    Meslek Lisesinde Öğretmenlik yapan gerçek kişiden haftada 9 saat hizmet alıyoruz. Bu hizmet karşılığında yapacağımız ödeme için Gider Pusulası düzenleyerek %10 stopaja tabi tutabilir miyim? Ayrıca, SSKDV gerektiren bir durum söz konusu olabilir mi?

    Meslek lisesi öğretmeni devlet lisesinde çalışıyor ise 657 sayılı kanuna göre özel sektörde çalışamaz. Özel lise ise çalışabilir. Yapılacak ödeme için ücret bordrosu düzenlenir. GV ,SGK ve DV kesintisi yapılır (ikinci işverenden alınan ücret )


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEv hizmetlerinde 10 günden fazla çalışanlara 5 puanlık indirim uygulanıyor mu?
    Sonraki İçerikİşyeri kapanışında devreden KDV gider yazılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz