Ana Sayfa Çalışma Hayatı Memur olarak işe başlayan kız çocukları yetim aylığı alabilir mi?

    Memur olarak işe başlayan kız çocukları yetim aylığı alabilir mi?

    Emeklilik başvurusu yapan kişi hemen SGDP’li olarak işe başlayabilir mi?

    603
    0
    1999 yılında SGK emeklisi kişi 2020 yılında vefat ediyor ve sgk maaşını eşi ve evlenmemiş ve çalışmayan kızına bağlanıyor. Şu anda kızı memuriyet hayatına başlayacak 4c olarak üniversitede öğretim görevlisidir. Bu durumda babasından aldığı emekli aylığı kesilir mi?

    Kız çocukları memur olarak çalıştıkları sürelerde yetim aylığı alamamaktadırlar.

    Emekliliği gelen ve kuruma müracaat eden bir kişi, tekrar emekli olarak sgdp ile ne zaman giriş yapabilir?

    Kişinin emeklilik için işten çıkışının yapılmış olması gerekmektedir.

    Tekrar işe giriş için ise; Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanları çalışmaya başladıkları tarihten önce, Kuruma e-sigorta yoluyla bildirmekle yükümlüdür.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRaporlu personelimizin istirahat raporunu SGK sisteminden onayladıktan sonra başka bir kuruma bildirim yapmamız gerekiyor mu?
    Sonraki İçerikSerbest meslek mensubu önceden yanında çalıştığı meslek mensubunun mükelleflerinin defterini tutabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz