Ana Sayfa Çalışma Hayatı Serbest meslek mensubu önceden yanında çalıştığı meslek mensubunun mükelleflerinin defterini tutabilir mi?

    Serbest meslek mensubu önceden yanında çalıştığı meslek mensubunun mükelleflerinin defterini tutabilir mi?

    Önceden çalıştığınız iş yerinden İki tam yıl geçmeden bu işlemi yapamazsınız. Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik kanunu disiplin yönetmeliği kapsamında kınama cezası uygulanır.

    1896
    0
    Eski muhasebe ofisinden ayrılalı 1 yıl oldu. Kendi adıma ofis açacağım. Eski çalıştığım büroda tutulan mükelleflerden 3 tanesi defterlerini benim tutmamı istiyor. Kendileri bana bu taleple geldiler. Eski çalıştığım ofisteki 3 tane mükellefin defterlerini benim tutmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    Önceden çalıştığınız iş yerinden İki tam yıl geçmeden bu işlemi yapamazsınız.

    Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik kanunu disiplin yönetmeliği kapsamında kınama cezası uygulanır.

    Kınama cezası, aşağıdaki durumlarda uygulanır:

    Mesleki bürolarda bağımlı çalışmakta iken bu görevlerinden ayrılan meslek mensuplarının işten çıkış tarihinden itibaren, stajını tamamlayarak mesleği yapmaya hak kazanan meslek mensuplarının ise meslek ruhsatlarını aldıkları tarihten itibaren iki yıl geçmedikçe, ayrıldıkları yahut yanında staj yaptıkları meslek mensuplarının rızası olmadan onların müşterilerine hizmet vermeleri durumunda uygulanır.


    Ekim sonu itibariyle defterini tutmayı bıraktığım limited şirketin 2020 yılı defterini kasım ve aralık işlendikten sonra bir bütün olarak basılsın diye basmadan teslim edersem, benim beyan verdiğim döneme ait evrak girişi yapılıp defter yazdırılırsa burada sorumluluğum var mıdır?

    Ekim ayı sonuna kadar yapılan muhasebe kayıtlarını Yazdırabilirsiniz. Kasım, aralık ayları için siz kayıt yapmadığınız için sizden sonraki meslek mensubu kayıt yaparak defterin kalan bölümünü yazdırır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMemur olarak işe başlayan kız çocukları yetim aylığı alabilir mi?
    Sonraki İçerikSerbest muhasebeci mali müşavirler internet üzerinden reklam verebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz