Ana Sayfa Mevzuat Meksika’da Olağanüstü Mal ve Hizmet Alımı ile ilgili Mevzuat Değişikliği Yapıldı..

Meksika’da Olağanüstü Mal ve Hizmet Alımı ile ilgili Mevzuat Değişikliği Yapıldı..

507
0

İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliğinden alınan bir yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığından gelen, Meksiko Ticaret Müşavirliğimizin bir yazısına atfen, Federal Resmi Gazete’de yayımlanan 03/04/2020 tarihli Anlaşma ile Meksika’da sağlık acil durumu nedeniyle doğrudan mal ve hizmet satın alma ve gerektiğinde ithalat yapma yetkisi verilen kurumlara ilişkin mevzuat değişikliğinin paylaşıldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu Anlaşma ile: Sağlık Bakanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı, Donanma, Refah için Sağlık Enstitüsü, Meksika Sosyal Güvenlik Kurumu, Kamu Çalışanları Güvenlik ve Sosyal Hizmetler Kurumunun kendi yetki alanları ve mevcut kaynaklarına göre yasal hükümler çerçevesinde sağlık acil durumu ile mücadele için gerekli mal ve hizmet, ilaç, medikal ekipman, teşhis aracı, reaktif, cerrahi ve iyileştirici malzeme ve hijyenik ürünleri doğrudan satın alma ve gerektiğinde ithal etme yetkisine sahip birimler olarak belirlendiği belirtilmektedir.

Sağlık Risklerine Karşı Koruma Federal Komisyonunun (COFEPRIS), söz konusu mal ve hizmetlerin alımının mümkün olan en kısa sürede ve kalite ve güvenlik koşulları altında gerçekleştirilmesini teminen, yetkilendirilmiş birimlere derhal ve süratle tavsiye sağlayacağı belirtilmektedir.

Meksiko Ticaret Müşavirliğimizce, konunun ilgili ürünlerde gerekli izinlere sahip ihracatçı firmalarımız için olumlu bir gelişme olduğunun değerlendirildiği ifade edilmektedir.


Kaynak: İMMİB Duyurusu 17.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEvlenme ve doğum nedeniyle çalışana 2 maaşa kadar yapılan yardımlar Gelir Vergisinden Muaftır
Sonraki İçerikKÇÖ başvurusunda bulunduğumuz fakat henüz başvurusu onaylamayan firmaların 2020 Mart ayı bordrolarını nasıl düzenlemeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz