Ana Sayfa Vergi Medikal korsenin KDV oranı %8’dir

    Medikal korsenin KDV oranı %8’dir

    TGTC'nin "3005.90.10.00.19" numarasında sınıflandırıldığı belirtilen medikal ürünün % 8 oranında KDV'ye tabi tutulması gerekmektedir

    409
    0

    Tekstil korse yurtdışından ithal ediliyor 62 Fasıl ile, Gümrük tarifesine göre %18 KDV’ ye tabi tutulmuş. Ancak Korse iç piyasada tekstil diye düşünüyoruz Doğru mudur? 2 sayılı listede açıkça yazılmasa da tekstil ürünüdür diye düşünüp %8 mi satılmalı mı? İthalde ödediğimiz kdv farkını iade mi istemeliyiz, yoksa süreç içinde bu şekilde satılması sorun yaratır mı?

    Korse giysi değildir. Medikal ürünler arsında da sayılmamamıştır. Bize görede KDV oranı % 18 olur.

    KDV (II) sayılı listenin B/22 nci sırasında TGTC’nin 30.05 tarife pozisyonunda yer alan “Tıpta, cerrahide, dişçilikte veya veterinerlikte kullanılan eczacılık maddeleri emdirilmiş veya kaplanmış veya perakende satılacak şekilde hazırlanmış veya ambalajlanmış pamuklar, gaz bezleri, bandajlar ve benzeri maddeler (sargılar, sparadralar, hardal yakıları gibi)” ürünler de sayılmıştır.

    Buna göre, söz konusu KDV (II) sayılı listenin B/22 nci sırası kapsamında olan TGTC’nin “3005.90.10.00.19” numarasında sınıflandırıldığı belirtilen medikal ürünün % 8 oranında KDV’ye tabi tutulması gerekmektedir.


    Medikal koruyucu korsenin KDV oranı

    T.C.

    NİĞDE VALİLİĞİ

    (Defterdarlık: Gelir Müdürlüğü)

    Sayı

    :

    43626428-130-E.17407

    13.12.2018

    Konu

    :

    Medikal koruyucu korsenin KDV oranı

    İlgi

    :

    14.11.2018 tarihli özelge talep formunuz.

    İlgide kayıtlı özelge talep formu ve eklerinde Türk Gümrük Tarife Cetveli (TGTC)’nin “3005.90.10.00.19” Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) numarasında sınıflandırıldığı belirtilen medikal ürüne uygulanması gereken katma değer vergisi (KDV) oranı sorulmaktadır.

    KDV oranlarının, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, 700 sayılı KHK ile değişmeden önce Bakanlar Kurulu, değişiklik sonrasında ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesi öngörülmüştür.

    Bu kapsamda, 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (BKK) ile yapılan belirlemede, bu Karar eki (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 8, sözü edilen listelerde yer almayan vergiye tabi işlemler için % 18 oranında KDV uygulanmasına hükmedilmiştir.

    Söz konusu BKK eki (II) sayılı listenin B/22 nci sırasında TGTC’nin 30.05 tarife pozisyonunda yer alan “Tıpta, cerrahide, dişçilikte veya veterinerlikte kullanılan eczacılık maddeleri emdirilmiş veya kaplanmış veya perakende satılacak şekilde hazırlanmış veya ambalajlanmış pamuklar, gaz bezleri, bandajlar ve benzeri maddeler (sargılar, sparadralar, hardal yakıları gibi)” ürünler de sayılmıştır.

    Buna göre, söz konusu BKK eki (II) sayılı listenin B/22 nci sırası kapsamında olan TGTC’nin “3005.90.10.00.19” numarasında sınıflandırıldığı belirtilen medikal ürünün % 8 oranında KDV’ye tabi tutulması gerekmektedir.



    Kaynak: GİB, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhraç Kaydıyla Teslimlerde KDV Tecil-Terkin Uygulaması
    Sonraki İçerikYıl içinde iş değişikliği yapan çalışan hangi hallerde gelir vergisi beyannamesi vermelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz