Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mavi Kart Sahibi Bir Türk Uyruklu Kişi Çalışma İzni Olmadan Türkiye’de Çalışabilir...

    Mavi Kart Sahibi Bir Türk Uyruklu Kişi Çalışma İzni Olmadan Türkiye’de Çalışabilir Mi?

    246
    0

    Yunanistan vatandaşı Mavi Kart sahibi bir Türk hanımı İşyerimizde çalıştırabilir miyiz? Buradaki çalışmaları emeklilik hesaplamalarına dahil edilebilir mi?

    Mavi kart sahibi kişiler kamu görevi hariç çalışma iznine ihtiyaç duymaksızın herhangi bir işe giriş yaparak çalışabilirler ve SGK girişleri yapılır. Herhangi bir belge veya izne gerek olmadan istedikleri yerde ikamet edebilirler.

    Ülkemizdeki fiili çalışmaları ve prim ödeme gün sayıları emeklilik sürelerinden sayılır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKKM Hesaplarından Elde Edile Faiz Gelirleri Vergiden İstisna Mıdır?
    Sonraki İçerikKısmi Zamanlı (Part-Time) Çalışanlarda Yıllık İzin Nasıl Uygulanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz