Ana Sayfa Dünya Litvanya’da 2019 yılında mahsul üretiminin değeri %16,5 oranında arttı

Litvanya’da 2019 yılında mahsul üretiminin değeri %16,5 oranında arttı

727
0

Litvanya’da 2019 yılında mahsul üretiminin değeri %16,5 oranında arttı

Litvanya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Litvanya’da, geçici verilere dayanarak 2019 yılında, cari fiyatlarla brüt tarımsal üretim 2,45 milyar Euro oldu ve 2018’e kıyasla %10,4 arttı.

Bitkisel üretimin değeri %16,5 arttı. Bu daha çok tarımsal ürün hasadından etkilendi (%11,6). En büyük artış ise çavdar (%95,7), tritikale (yüzde 87,8) ve buğday (yüzde 31,2) hasadı olarak gözlendi. Bitkisel ürünlerin alım fiyatları %4,4 arttı. Satın alma fiyatlarındaki en büyük artış patates, sebze ve meyvelerde gözlendi (sırasıyla %34,6, %15,9 ve %15,5).


Kaynak: Litvanya İstatistik Kurumu / Link: https://osp.stat.gov.lt/web/guest/informaciniai-pranesimai?eventId=187355
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMarka tescilinde nispi ret nedenleri nelerdir?
Sonraki İçerikTurizm katkı payı nedir? Kimlerden turizm payı alınır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz