Ana Sayfa Vergi Limited Şirketi’nin bankalardan elde ettiği ve stopaja tabi tutulan mevduat faiz gelirleri...

    Limited Şirketi’nin bankalardan elde ettiği ve stopaja tabi tutulan mevduat faiz gelirleri beyanname üzerinden yeniden beyan edilecek mi?

    527
    0
    Limited Şirketi’nin bankalardan elde ettiği ve stopaja tabi tutulan mevduat faiz gelirleri beyanname üzerinden yeniden beyan edilecek mi? Eğer beyan edilecekse geçici vergi beyannamelerinde mi yoksa Kurumlar Vergisi beyannamesinde mi beyan edilir?Cevap için şimdiden teşekkür.

    Elde edilen faiz gelirlerinin net kısmı defter kayıtlarında 642 hesaba yazılır. Kesilen vergi ise 193 hesap da gösterilir. Geçici vergi ve yıllık beyanda faiz geliri ayrıca beyan edilmez. Zaten yıl içinde 642 hesaba gelir olarak yazılmıştır. Geçici vergi ve yıllık beyanda kesilen vergiler yer alır hesaplanan vergiden mahsup edilir.


    Bilanço usulüne göre defter tutan gelir vergisi mükellefi ticari faaliyetiyle ilgili 2020 yılında bankadan elde ettiği faiz gelirini 642 hesapta izledik. Kesilen stopaj vergisini de 193 hesapta izledik. Geçici vergi ve yıllık gelir vergisi beyannamesinde nasıl gösterebiliriz?

    642 Hesap gelir tablosunda yer alır. 

    Geçici vergi ve yıllık beyannamede vergi beyanı bölümünde Mahsup edilecek tevkifat tutarı satırında gösterilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket aktifindeki bir binek oto kaza yaptı ve trafikten çekmeli şekilde noter satışı yapıldı, burada düzenlenen faturada KDV hesaplayacak mıyız?
    Sonraki İçerikKendi iş makinesinin kepçesini inşaat firmasına kiralayan mükellef kiralama işi için KDV tevkifatı yapacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz