Ana Sayfa Vergi Limited şirket ortağı şirkete dövizli borç verip alabilir mi?

    Limited şirket ortağı şirkete dövizli borç verip alabilir mi?

    221
    0

    Limited şirket ortağı şirkete dövizli borç verip alabilir mi? 19.04.2022 tarihli TPKK hakkındaki tebliğ kapsamına bu durumda girmekte midir?

    85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ( 13 Eylül 2018 Resmî Gazete Sayı : 30534 ) ile Türkiye’de yerleşik kişiler arasındaki sözleşmelere ilişkin tutarı döviz veya dövize olarak belirleme yasağı getirilmişti. Karar tarihinden önce yapılmış ve tutarı döviz cinsinden olan sözleşmelerin ise 13.10.2018 tarihine kadar TL’ye çevrilmesi gerekmektedir. Söz konusu karara ilişkin ayrıntılı Tebliğ düzenlemesi ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 6/10/2018 tarihinde yapılmıştı.

    Söz konusu yasal düzenlemeye göre Ortak DÖVİZ olarak şirkete Borç veremez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBirden fazla iç kaynaktan yapılacak sermaye artırımı için tek bir SMMM raporu hazırlanabilir mi?
    Sonraki İçerikAsgari Ücret Belli Oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz