Ana Sayfa Vergi Kurumlar vergisi beyannamesinde KKEG hesabın gösterimi

    Kurumlar vergisi beyannamesinde KKEG hesabın gösterimi

    252
    0

    Kurumlar vergisi beyannamesinde bilanço karı ve zararı satırına yazılan bakiye 689 hesap düşüldükten ya da eklendikten sonra ki bakiye midir? 689 hesabı beyanda ayrıca yazmamız gereken yer var mıdır?

    KV beyannamesinde Kazanç ve ilaveler sayfasına Ticari bilanço karı yazılır. Aynı sayfada yer alan İLAVELER bölümüne KKEG (689 hesap) yazılarak Mali kara ulaşılır. Bu kar üzerinden KV hesaplanır. Ayrı bir satırda yer almaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTapuda niteliği arsa olan üzerinde tek katlı yapı bulunan, 2018 yılında yapı kayıt belgesi alınmış ofis olarak kullanılan yerin satısında KDV oranı kaç olmalıdır?
    Sonraki İçerik131 Ortaklardan Alacaklar Hesabı 7440 Kapsamında Düzeltilirken Hangi Tarihli Mizan Dikkate Alınacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz