Ana Sayfa Dünya Küresel petrol üretimi ocakta arttı

    Küresel petrol üretimi ocakta arttı

    559
    0

    Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) ocak ayına ilişkin “Petrol Piyasası Raporu”na göre, küresel petrol talebinin bu yıl geçen yıla göre günlük 3 milyon 227 bin varil artışla yaklaşık 100 milyon 600 bin varil olması bekleniyor.

    IEA petrol talebi beklentisini, Kovid-19 salgınıyla mücadelede uygulanan kısıtlamalardaki hafiflemenin etkisiyle bu yıl için yaklaşık günlük 900 bin varil artırdı. IEA’nın bir önceki raporunda küresel petrol talebinin bu yıl günlük 3 milyon 325 bin varil artışla 99 milyon 705 bin varile ulaşması bekleniyordu.

    Petrol talebinde bu yıl günlük 37 milyon 500 bin varille Asya Pasifik Bölgesi’nin başı çekmesi beklenirken, bu bölgeyi 31 milyon 30 bin varille Amerika ve 14 milyon 400 bin varille Avrupa’nın izleyeceği tahmin ediliyor.

    Küresel petrol arzı, ocakta bir önceki aya göre 560 bin varil artışla günlük 98 milyon 690 bin varile yükseldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) ham petrol üretimi aynı dönemde 130 bin varil artarak günlük 28 milyon 100 bin varile ulaştı.

    OPEC içinde ham petrol üretimi ocakta en fazla Nijerya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) arttı. Günlük üretim, geçen ay bir önceki aya göre Nijerya’da 170 bin varil artışla 1 milyon 380 bin varile, Suudi Arabistan’da ise 90 bin varil artışla 10 milyon 100 bin varile yükseldi. BAE’nin günlük üretimi 50 bin artışla 2 milyon 930 bin varil oldu.

    Bu yıl küresel petrol üretiminin 6 milyon 300 bin varil artarak günlük 101 milyon 500 bin varile çıkacağı öngörülüyor.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKazakistan yabancı iş gücü kotasını düşürdü
    Sonraki İçerikPerakende satış hacmi Aralık 2021’de yıllık bazda yüzde 15,5 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz