Ana Sayfa Dünya Küresel Koronavirüs Salgını Avusturya Ekonomisini 2020 Yılında Derinden Etkiledi

    Küresel Koronavirüs Salgını Avusturya Ekonomisini 2020 Yılında Derinden Etkiledi

    427
    0

    Küresel koronavirüs salgınının etkileri 2020 yılında Avusturya ekonomisinde büyük ölçüde hissedilmiştir. Bu kapsamda, mal ve hizmet ihracatının GSYİH’ye oranı azalırken, yatırımların ve kamu harcamalarının GSYİH’ye oranı büyük artış kaydetmiştir.

    2020 yılında gerçekleştirilen yatırımların GSYİH’ye oranı bir önceki yıla kıyasla 0,6 puan artarak %25,3, mal ihracatının GSYİH’ye oranı 0,8 puan gerileyerek %39,9, mal ve hizmet ihracatının toplamının GSYİH’ye oranı ise 3,0 puan gerileyerek %52,6 olarak  kaydedilmiştir. Yine aynı dönemde, kamu harcamalarının GSYİH’ye oranı bir önceki yıla kıyasla 9,3 puan artarak %57,9 olurken, kamu gelirlerinin GSYİH’e oranı 0,2 puan gerileyerek  %49,0 olarak gerçekleşmiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOnline Eğitim: Fikir Nasıl Satılır? 24 Ağustos 2021
    Sonraki İçerikTESK Genel Başkanı Palandöken: Askerlik çağına gelen gençlerin rahat bir nefes alabilmesi için bedelli askerlik ücreti düşürülmeli

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz